En sådan där dag

Jag har sagt det förut men jag säger det igen.. Corona har nog ändå lärt mig och på ett sätt tvingat mig att ta det lugnt, varva ner och uppskatta det lilla. I och med att man inte har kunnat åka bort så mycket så har jag lärt mig att uppskatta dom små sakerna, och det är nog bra egentligen. Idag har barnen badat i stormen, både själva och med grannbarnen.
Vi har gjort vinbärsglass och bakat blåbärspaj. 

Vi har även tagit en eftermiddagspaus i tältet med film på ipaden medan regnet smattrade på tältduken. Det är mys. Det är sommar. Det är förhoppningsvis sådana här småsaker barnen minns från sin barndom sen, jag vill hoppas det i alla fall. 

Vi tittade på Luca, väldigt mysig film. Barnen uppskattade den väldigt mycket. 

Sebbe kom hit en snabbis efter jobbet. Freddie var också här en sväng för att lämna tillbaka ställningen som han lånat. 
Barnen har varit hos grannen och plockat vinbär men även hittat lite smultron runt om på tomten. Jag insåg att jag ätit alldeles för lite idag och jag har varit både trött och orklös mellan aktiviteterna idag. Städat har jag dock hunnit med en del i alla fall. 

Vi avslutade kvällen med film och övernattning i tältet. Vi har precis startat Bambi 2, jag har aldrig sett den och det ska bli ett väldigt mysigt avslut på en väldigt bra dag.

P.s. Pajen blev vidrig och gick inte att äta. Därför jag inte följer recept på grejer. Usch. D.s.

Överraskningen

Så idag planerade vi att överraska barnen. Igår bokade vi bio som jag vet att barnen har velat gå på väldigt länge. Det var så länge sedan vi gjorde något, corona har verkligen sett till att det är mest naturutflykter. Så idag slog vi på stort med lek i lekparken precis i närheten av biografen. Vi lunchade även där, blev lite blandad mat, sushi för mig och flickorna och kebab/chickenbits för pojkarna. Det var mysigt. Vi äter sällan ute, men ibland så.


Sen kom regnet och åskan och då åkte vi vidare till gränby centrum och biografen. Vi hade lite ärenden att fixa innan bion började så det blev lite shopping av doppresent, örhängen till Tyra och en GPS klocka till Arwid. Känner att jag vill ha det till honom i sommar.

Vi hade valt att se på Aya och Häxan, den var helt okej och barnen tyckte om den. Jag tyckte den slutade dåligt men det är ju själva upplevelsen med biomys som var själva grejen idag. Tyvärr så kom vi hem till regnet också, men det såg ut som att det skulle bli fint väder imorgon i alla fall så får se vad vi hittar på då. Kanske går till badplatsen? Eller så badar vi hemma i poolen. Jag är sugen på att bara ligga och läsa och ta det lugnt hemma samtidigt som jag är rastlös och vill bort.

Hoppas vi kan göra något annat mysigt hela familjen snart, det händer inte så ofta, men det är så himla mysigt. Just nu gick Emil och några av barnen och skulle hämta Tyras klocka som hon glömde hos farmor igår. Och Tyra är iväg och leker med grannen. Det blev en sen kväll igår så det kommer bli en tidig kväll idag, för allas del.

Har ni några bra tips på mysiga utflykter eller aktiviteter som man kan göra med barn? Som inte kostar skjortan! Tipsa gärna! 

Midsommardag i lugnets tecken

Trodde aldrig jag skulle vara så nöjd och glad över denna lugna midsommarhelg. Igår var kravfri och helt perfekt. Idag samma sak. Jag och Emil har städat i omgångar idag. Barnen har lekt ute i timmar med varandra. På eftermiddagen blev det tipspromenad hos barnens farmor och farfar efterföljt av middag och bad. Det har bara varit så himla bra. Sebbe kom förbi och hälsade på påväg in till Uppsala också. Så lite sällskap där, lite kattunge gos och dagen har bara flytit på.
Badet var uppskattat av barnen, det har inte blivit något hemma idag men det kanske vi hinner med imorgon. Det verkar strula med inkopplingen av vår värmepump då vi behöver köpa slangar och sånt till den som jag tog för givet att det ingick för det priset som den kostade. Barnen badar ju ändå och det har ju ändå varit drygt 24-26 grader i vattnet. Nästa helg ska det ju bli varmt och skönt igen så då kommer vi ju ändå inte vilja ha för varmt i poolen. Även med värmepumpen sen så kommer vi värma den till max 26 grader tror jag. 
Midsommarmat. Helt perfekt! Allt var jättegott. 
På med sommarklänning, semesterskorna och bättrat på gårdagens smink som jag inte orkade tvätta bort så var man good to go. 
Gosklumparna! Tror alla har fått sina hem, men det är inte helt spikat än. 
Något som hör sommaren till är ju smultron på strå. Barnen plockar det nästan varje dag på sommaren, helt underbart! 
Lilly passade på att vattna planteringarna och pappan när vi kom hem från farmor och barnen lekte hos grannen. Tog in dom runt 21-tiden och satte igång en film. Inte ofta vi låter dom vara uppe såhär sent hemma men ibland så är det okej. Imorgon har vi förberett en överraskning för barnen som jag tror dom kommer uppskatta. Jag är väldigt pepp i alla fall. Men mer om det imorgon. Nu ska jag hänga tvätt och sen händer det nog inte mycket mer idag. Trevlig midsommarhelg på er!