Mjölkfri rabarberkaka med havresmul

Så vi bakade en väldigt god rabarberkaka med havresmul och kardemumma igår. Här kommer receptet jag använde mig av. 

Sockerkakan
4 stycken ägg
4 dl socker 
200g mjölkfritt margarin
2 tsk mortlade kardemummakärnor
2 tsk vaniljsocker 
2 tsk bakpulver 
5 dl vetemjöl 
Rabarber till garnering, ca 7 dl delade, (det ska täcka en långpanna).

Havresmul
50g mjölkfritt margarin
1/2dl strösocker 
1,5 msk vaniljsocker 
1/2 dl vetemjöl 
1,5-2 dl havregryn 

Gör såhär:
1. Smörj kanterna på en långpanna med mjölkfritt margarin och lägg ett bakplåtspapper i botten. 
2. Dela rabarbern i centimeter stora bitar. 
3. Vispa ägg och socker pösigt! 
4. Smält smöret på medeltemperatur i en kastrull! 
5. Blanda alla torra ingredienser, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. 
6. Blanda alla ingredienser till havresmulet i en kastrull, koka upp under omrörning och ta av från plattan. 
5. Häll i det smälta smöret, kardemumman och mjölblandningen i ägg och sockersmeten blanda på medel-, låg fart tills du har en slät smet. 
6. Häll smeten i långpannan och tryck ner rabarbern och smula över havresmulet. 
7. Grädda på 200° varmluft i cirka 15-20 minuter. Stick med en tandpetare för att kolla om kakan är klar. 
Kakan innan gräddning 
Kakan precis uttagen ur ugnen 
Är och njut! 



Kommentera inlägget här :