Fikagäster och trädgårdsfix

Idag har vi kalasat för Emil igen, min syster med barn, sebbe, och min mamma kom förbi och fikade. Vädret har varit underbart och vi har spenderat hela dagen ute. Poolen töms fortfarande på vatten och vi har beställt ett nytt ben så det här ska nog lösa sig. Jag bakade med barnen igår till fikat idag, så himla mysigt.
Sommaren är verkligen här nu och barnen leker ute hela dagarna, precis som det ska vara. 
Vi hann med att vattna alla växter, självklart med bästa hjälpen! Så mysigt att plantera och fixa med barnen, lika spännande för alla när det växer upp det man har planterat. Jag är supertaggad på att det växer i våra pallkragar, sen får vi se om vi lyckas skörda något av det. Hoppas! 
Insåg på morgonen att vi inte hade någon saft till icke kaffedrickarna, så tog upp rabarber och jordgubbar från frysen och kokade en laddning. Så det hann vi fixa innan gästerna kom hit, frukt moset som silades bort kokade vi kräm på och åt till frukost! I solen så klart! 
Någon var lagom nöjd över frukosten! 
Fikat var inte fy skam det heller, kardemummabullar, rabarberkaka med vit choklad, fruktfat, drömmar, chokladbollar, och ballerina x2. Ballerina kakorna smälte dock i solen, så lite dålig planering där. 
Vi fick gratis arbetskraft i trädgården och alla tyckte det var kul att få vara med och hjälpa till. 
Gästerna stannade kvar i många timmar och åkte inte hem. Förrän strax innan middagen. Sebbe stannade kvar och grillade med oss till middag. 
Har så dålig matinspo just nu. Så ikväll blev det en enkel pastasallad med mozzarella, tomat och oliver, till det kycklingspett och en kall chili och vitlökssås. Alla var nöjda, nästan. Kycklingen blev lite salt men det gjorde inget tillsammans med det andra. Problemet med solen och värmen är att man liksom inte alls vill gå in och natta barnen, så nattningarna sker senare nu på sommaren i värmen. Mest för att jag inte vill gå in. Ska göra det snart dock, alla barnen badar just nu så ska jag gå upp med dom sen. 




Kommentera inlägget här :