Presentpyssel och nissehyss

Gårdagen bestod mest av misslyckanden. Vi var igång och bakade igen, mest för att ta slut på degrester som låg i kylen, en skvätt pepparkaksdeg och en vegansk saffransmördeg, tänkte att varför inte göra pepparkakscookies med skumtomtegömma och veganska saffranssyltgrottor med hemkokt hallonsylt? Gott tänkte vi! Mintkyssar fanns också på to do listan. 
 
 
Sen har vi pysslat ihop pappersaskar som vi fyllde med lite julgodis som vi ska ge bort till barnens mormor, farmor & farfar och även gammelmormor och gammelmorfar! Vi tänkte åka iväg och lämna dem själva men sen kom Sebbe hit och då skickade vi med dem med honom när han åkte hem istället.
 
Vi lyckades med många misslyckanden i utförandet av bakningen dock. Syltgrottorna blev dränkta i hallonsylt, peppkarkscookisarna sprängdes typ, mintkyssarna var smeten för hård så den gick inte att spritsa. Men slutresultatet blev ändå helt okej. Gott var det om inte annat.
 
Nissen var i farten igår kväll också, busiga liten Nisse det där. Han hade bytt ut smöret i smörpaketet mot rostad lök, och mjölken var blå till barnens stora förvåning. Han hade även smakat på julgodiset.
 

Kommentera inlägget här :