En annorlunda studieteknik?

Jag vet inte hur andra pluggar men jag gör det gärna genom att låta bli. Titta på serier med en kopp kaffe eller nätshoppa lite för framtida myshelger med barnen. 
 
Önskar jag hade motivationen och displinen att plugga, men jag lyckas aldrig riktigt hitta den. Jag började terminen igår och jag var såå opepp imorse på att ha föreläsningar och seminarier från klockan 10-17. Ännu mer opepp när man ska sitta innomhus framför en dator när det är varmt och fint väder utomhus. 
 
Just nu sitter jag och väntar på att nästa föreläsning ska börja och jag ska verkligen försöka engagera mig, men det är svårt. Sen vet jag inte om det är bara jag men jag blir i alla fall otroligt trött av att sitta och titta på en skärm flera timmar i streck. Liksom helt tömd på energi på kvällarna. Går och lägger mig runt 22 tiden helt slut. 
Varvar dock zoom med serier, hehe. Bra studieteknik? Maybe not. Men blilr av någon anledning inte alls lika trött av att titta på serier som att lyssna på föreläsningar på en dator. Var lite peppad på att fatkiskt vara fysikst på plats under denna kursen tills dom tog tillbaka det och hela kursen blev på distans istället. 
 
Måste avsluta detta nu för nu dök föreläsaren upp! Hoppas ni har en roligare dag än vad jag har! 
 

Äntligen blev det av

Äntligen kom vi iväg till Grönalund bara vuxna. Jag åkte dit med mina kusiner, Patricia och Kevin. Alltså, det var så otroligt kul och blev en helt underbart lyckad kväll. Vi åt oss igenom Grönalund mellan alla åk. Det blev langos, mjukglass/kulglass, popcorn, sockervadd, nachos och hotsnacks. Alltså ni hör ju. Vi spelade inte jättemycket utan la vårt fokus på att åka. 
 
Åkte nya attraktionen monster, alltså fyfan vad roligt! De vi åkte flest gånger var just monster, jetline och pop expressen. Sen åkte vi även kvasten, bläckfisken, blå tåget, twister.. Kevin och Trissan åkte även Eclipse. I will not. HATAR höjder. Köerna var inte alls speciellt långa och vi hann åka mycket. Trissan behövde pausa emellanåt för att inte bli åksjuk, men det var då vi passade på att äta. Jag säger dock det, åk inte moster precis efter att du har ätit. Den var dock galet kul och jag läntar tills nästa år när jag ska ta med Tyra och åka den. He he. Kanske åka dit med bara henne och åka på 'vuxensidan'. Får ta med mig flera modiga vuxna och barn som kan åka med oss. Vore så himla kul. 
 
 
Hade jag bott i Stockholm hade jag haft årskort på Grönalund varje år tror jag. Guld ju. Men nu skulle jag inte utnyttja det så att det skulle vara värt att införskaffa. 
 
I alla fall, vi vad där från 15.45 - 21.30 och vi gick därifrån mer än nöjda. Sen är det klart att det hade varit kul att kunna spendera hela dagen där och inte enbart halva. Men man tar det man får. Tycker även att night ride verkar himla spännande, och lite sugen blev jag på att dra ihop ett gäng och boka in oktoberfest på Grönan, för hur kul vore inte det? Öl och karuseller liksom, kan det bli fel? Nej men tack tack tack för en lyckad kväll och jag hoppas att vi gör detta till en årlig tradition. Det är ju himla kul att åka bara vuxna också även om jag älskar att åka iväg med barnen. Insåg även igår att Tyra hade kunnat åka Eclipse när vi var där senast. Jag hade bara tagit för givet att hon var för kort för alla stora karuseller.. Aja, nästa år är jag nästan helt säker på att hon är 140cm lång och då ska jag dra upp henne i ALLA de stora karusellerna. Tror hon kommer älska popexpressen mest dock, det gjorde jag när jag var liten. Vi får se. Kul är det i alla fall. Sen vill jag även till Liseberg med barnen någon gång, får se om vi kan få till det nästa år, vore ju guld!
 Där kom dom ut från eclipse...

Som vanligt så blev det inte mycket bilder från kvällen, mycket eftersom man inte får använda telefonen under åken och vi åkte hela tiden. Men några fick jag ihop!
 

Regniga dagar

Vad gör man inte en regnig dag när barnen är lediga från förskolan? Man bakar såklart!
Idag har vi äntligen bakat våra hallonbullar med vaniljkräm. Estetiskt blev dom otroligt fula, men smakmässigt blev dom bra. Jag ska testa att göra fyllningen på ett annat sätt nästa gång och hoppas att det ger ett bättre resultat men vi får se. Dom blev i alla fall goda och jag hade som vanligt världens bästa hjälpredor med mig i köket. 

Som sagt inte dom finaste bullarna, men helt klart godkända smakmässigt. 

Vi bakade även en sats med morotsfrallorna lagom till helgens frukostar. Mums.
Fina små frallor till familjen ❤️
Dom fortsatte att baka av degresterna från bunken, väldigt nöjda var dom. 
Och väldigt fokuserade...

Sebbe kom på besök efter jobbet och stannade på middag. 
Middagen ändå. Sticky tofu med sesamnudlar och rostade cashewnötter. 10/10.

Tyra följde med en kompis hem efter skolan idag så det har bara varit jag och de små hemma. Sen kom Emil hem och tog med sig barnen för att ta en kaffe hos en kompis och så skulle dom få leka en sväng. Tyra var också där så jag och Sebbe var de enda kvar här hemma. Ganska skönt att vara vara vuxna hemma ändå. Vi tittade på film tills resterande familjen kom tillbaka. Kvällen avslutades med chips/godis och film. En alldeles sån där mysig fredag har det varit efter en relativt seg vecka, imorgon blir det i alla fall iväg på äventyr så nu blir det dags för sängen. Trevlig helg på er och hoppas att det blir lite mindre regn nu till helgen, håller alla tummar!