Är matbakis ens ett ord?

Jag och Fanny har haft filmkvällar som någon form av tradition sedan några år tillbaka. Men en sak som i stort sätt ALLTID sker (vare sig vi dricker alkohol eller inte) är att vi blir matbakis. Det är förmdligen inte ett riktigt ord men vi har valt att benämna det som ett. Det är den bästa beskrivningen av tillståndet vi upplever efter en filmkväll. Först trodde vi att vi mådde dåligt dagen efter på grund av alkoholkonsumtionen som ibland uppstår. Så vi uteslöt den. När vi hade samma känsla nästa filmkväll trots att vi druckit loka och läsk så tänkte vi att förmodligen är det för att vi äter så mycket så kroppen blir tung och seg. 
 
Men är det bara vi som känner så här? Är det bara oss detta händer? När man har en filmkväll med detta allt och lite till och äter under en lång tid, lite hela tiden, sover knappt alls, hur kommer det sig att man känner sig i kroppen precis som när man vaknat upp efter en redig fylla? Tung i kroppen, seg, ont i huvudet, orkeslös. Vad är det som leder till detta? Om någon har svar på det så får ni gärna dela med er genom att kommentera det här inlägget! Spännande ändå att se om det händer fler än oss, eller så är det bara vi två som är onormala och blir matbakis! 
Tänkte att fruktfatet från igår kunde få lite extra plats! Så himla gott med frukt ju! Vi ville dock hitta mer exotiska, roliga frukter men det var väldigt urplockat i båda butikerna som vi var in i. Detta var dock gott ändå! Men längtar tills sommarsäsongen och mer bär, nektariner och vattenmeloner, för HUR GOTT? Vi har förmodligen redan ett tema till nästa filmkväll, och det kommer resultera i ett mer avskalat snackssortiment, men ett fruktfat får man alltid plats med! Behöver införskaffa lite fina och framförallt stora uppläggningsfat dock, vet dock inte helt vad jag vill ha.
 
Men ja för att återgå till ämnet i detta inlägg. Matbakis? Finns det någon som kan relatera? Eller så äter folk kanske inte så ohälsosamt mycket som vi gör på våra filmkvällar, vad vet jag. Förmodligen så kanske man inte köper lika mycket olika saker som vi gör, men det är svårt när man är sugen på allt. Man vill ha lite nyttigt, lite onyttigt, lite salt, lite sött, sen allt det goda man passerar i affären som bara hoppar ner i korgen. Vi försöker bättre oss! 

Kommentera inlägget här :