Middagstips top tio

Igår såg jag en fråga i en grupp på Facebook där man undrade vad de 10 vanligaste maträtterna var som man åt i sin familj. Jag som är en foodie och alltid söker inspiration efter nya (eller gamla bortglömda) rätter tyckte det var väldigt intressant. Samtidigt väldigt svårt. Vi har nog inte riktigt en topp tio lista. Vi har nog inget vi äter riktigt varje vecka heller.. Har du/ni det? Något som lagas varje vecka eller en topp tio lista? Tror nog att vår topp tio lista om jag skulle dra någon form av snitt över ett par månader skulle det nog se ut något sådant här utan inbördes ordning..

1. Pasta med någon form av sås, pasta carobnara, skaldjurspasta, pasta med köttfärssås, vodkapasta.. Ja det finns ju hur mycket som helst.
2. Något vi äter ofta under sommarhalvåret är plocka din egen sallad med alla möjliga tillbehör i olika skålar så man får ta det man vill till
3. Något med falukorv, antingen Korvstroganoff med ris eller stekt med makaroner eller ugnsbakad med potatismos
4. Så fort ser blir vårväder och fram till hösten är grillat helt klart något vi äter ofta. Grillae grönsaker, fisk, korv, kött.. 
5. Falafel/bönbiffar med ris och sallad eller bulgur 
6. Något med tofu, gryta, stekt, panerad!
7. Skulle vilja säga soppa men det går i perioder, oftast potatis och purjolök om Tyra får välja
8. Pannkakor perfekt som snabbmat när man inte orkar laga mat
9. Halloumistroganoff
10. Någon form av hemmagjord burgare, antingen Halloumi, vegetarisk på formbar färs eller vanlig nöt

Så himla svårt att hitta på de 10 vanligaste. Tycker ändå att det känns som att vi äter samma sak jämt. Den senaste veckan har vi ätit:
Fredag: grillat, lax, majs, choritzo, sirapsglserad spetskål, och vanliga hotdogs till barnen! 

Lördag: Påskmat hos svärföräldrarna

Söndag: Grillat, lax, korv, grönsaksspett, baconbiffar

Måndag: panikköpte köttbullar för vi hade oplanerade extrabarn så det blev köttbullar och makaroner 

Tisdag: Lasange

Onsdag: Rester. Korv från grillningen, köttbullar, bacon biffar och pasta, lasagne, jag åt en av dessa sallader. 

Torsdag: Idag tänker jag gnocchi med brynt salviasmör, och kanske konfiterade tomater till. Någon annan göttig gränsak också kanske..

Men annars älskar jag ju plåtmat, det är guld. Och sallader of course. Men även pasta brukar vara en go to när vi har bråttom. Vill ni att jag uppdaterar våra matveckor lite oftare? 






Kommentera inlägget här :