Höftsnuva

Arwid fick otroligt ont i benet igår, så pass att han gnällde och haltade och knappt kunde gå. Tänkte väl att det eventuellt var växtvärk eftersom det kom på kvällen sådär sent. När han vaknade imorse var det dock precis lika illa som igår. Han kunde knappt gå nedför trappen, så fort han gick eller lyfte benet så grät eller skrek han. Först trodde jag nästan att han hade brutit något, men eftersom det var på enbart en punkt, högst upp på låret på höger ben, och han kunde gå, så kändes det orimligt. Ont hade han i alla fall den saken var säker. Jag ringde vårdcentralen men fick till svar att det inte fanns några läkartider lediga så de hänvisade oss till barnakuten på akademiska sjukhuset istället. Ringde Emil och vi bestämde att vi skulle åka in när han kom hem så kunde vi lämna flickorna hos farmor.
Precis innan vi skulle åka så kom sebbe förbi, han hakade på eftersom vi tänkte att en eventuell undersökning skulle gå snabbt. Det gjorde det inte. Redan när vi berättat vad felet var så beslutades det att det skulle tas prover och röntgen. Kände mig då som världens sämsta mamma som hade försäkrat Arwid om att det inte skulle vara några nålar, inga sprutor.
Efter att läkaren hade tittat och känt och klämt så beslutades det att det skulle tas prover, röntgas samt ultraljud på höften. Arwid gick igenom 3 sköterskor och det tog ca 1,5-2h att lyckas med ett stick i fingret. Vi försökte pedagogiskt förklara, peppa, muta, hota, allt. Inget hjälpte. Tillslut så lyckades vi iaf hålla i honom så pass att de kunde sticka i fingret, då insåg han att det inte var så farligt. Men på grund av detta så tog ju allt så lång tid. 
Det konstaterades genom ultraljudet att han hade vätska i högra höften, och även lite i vänstra och att detta förmodligen var höftsnuva. Aldrig hört talas om. Han fick i alla fall kryckor och ordination att äta ipren var 8e timme. Har inga hemma vad jag vet så tänker att jag köper det imorgon. Vi avslutade kvällen med mat innan hemgång. Det har varit en lång dag!  Och det ska bli skönt att hämta hem flickorna! 

Kommentera inlägget här :