Skolavslutning

Tyra har verkligen sett fram emot att ha skolavslutning och vi tänkte att vi skulle göra en extra mysig dag av det eftersom det är hennes första och för att alla barn äntligen har gått på sommarlov nu. Hade väl en ganska tydlig plan, med jordgubbstårta som fika, tapas till middag och avsluta kvällen med tältning. Så blev inte fallet...alls.

Började i alla fall morgonen med en mysig frukost, våfflor med hemmagjord hallon glass. Väldigt uppskattat av barnen. Sen lämnade vi Tyra i skolan strax efter 8 för att senare hämta hem henne klockan 10. 
Hann hem efter lämning för att fixa ordning oss andra med fina kläder och lite blommor i håret och så. Barnen plockade blommor och sen var tanken att vi skulle köpa en ros och ge Tyra. Barnen kunde inte välja färg så det blev två rosor. 

Bästa småsyskonen! 
I väntan på Tyra! 
När Tyra hade kommit ut så gick vi och mötte kusinerna i hopp om att få en bild på alla tillsammans, fick med 4 av 5 barn på bild i alla fall.
Så fina allihopa! 

Eftersom varken vi eller kusinerna hade några planer så gick vi iväg tillsammans och köpte glass för att senare bestämma att dom kunde få leka hemma hos oss ett par timmar. Det gick bra och så trots lite små sura miner här och där till Lilly och Felicia försvann. Emils kompis kom och lassade av sand/grus på baksidan också till pool grunden innan vi insåg att vi behövde gå och leta. De hade varit förbi barnens farmor så gick och skulle möta dom. Det finns två vägar dit så gick båda, hittade dom inte. Vi gick till tipp toppen och fotbollsplanen men hittade dom inte där heller. Barnen spred ut sig och vi vuxna. Tillslut mötte vi dom utanför farmor. Dom hade lånat en hov därifrån och gått till en lekpark för att fånga fjärilar. Vi anade ju att dom inte var allt för långt bort men man blir ju stressad ändå, särskilt när det är barn som alltid är inom höravstånd vanligtvis.

När kusinerna åkte kom barnens mormor förbi och fikade tårta och barnen fick leka med hennes valp som fortfarande bor kvar efter senaste kullen
Det tyckte barnen var mysigt 
Tårtan blev så ful, sne och vind och jag vet inte vad. Men smakade helt okej. 

När mormor begav sig kom morbror och fikade. Han stannade sedan till läggdags. Tapasen som var tänkt byttes ut mot grillade hamburgare och barnen var mer än nöjda.
Första egna salladen intagen också!!! 

Planen var att vi skulle mysa i tältet och barnen var supertaggade.
Det slutade dock med att Lilly gick in och somnade, arwid sprang så mycket in och ut för att göra alla möjliga saker så jag ledsnade och gick in. Tog ner tältet och kände mig bara less. Vet inte hur dom kunde vara så pigga efter en heldag i solen, men somna det gjorde dom i alla fall inte. Det var så lätt förra sommaren, alla somnade snabbt och det var bara mysigt. Idag var det inge kul alls, så får se när vi ger det en chans till. Tog ner tältet och plockade ihop det nu på kvällen i alla fall, Emil behöver ändå klippa gräset typ imorgon så det gjorde väl egentligen inget. Men tråkigt när en sån bra dag får ett sådant tråkigt avslut. Imorgon är en ny dag med nya saker på schemat, får hoppas att det blir bättre. Godnatt. Hoppas ni haft en trevlig torsdag i solen, vi har haft det lite upp och ner.

Kommentera inlägget här :