Julgodis

Uppsatsskrivande, julgodis och julmusik det är vad min dag har bestått av. Idag har vi hunnit med chokladkola med havssalt, vegansk knäck, och ischoklad. Även kokat ner hallon till hallonkolan som eventuellt ska hinnas med imorgon. 
Vegansk knäck! 
Ischoklad
Chokladkola medan den stelnar
Mellan varven har jag torkat mer citrusfrukter. Barnen har lekt i snön, vi har varit ute på promenad och myst ute i kylan. Uppsatsen börjar närma sig klar och vi ska skicka in den för kommentarerer ikväll eller imorgon på tre av avsnittet. Därefter är det bara 2 avsnitt kvar och sen är vi officiellt klara. Tänk om vi blir klara denna vecka, då har jag resten av december att bara julmysa! Vore så himla skönt!
Citrusgirlang, den luktar så gott! 
Just nu väntar jag på att barnen ska somna så jag kan plocka fram nissen. Han ska inte göra så mycket inatt, enbart ge dem varsin adventskalender. Måste bara inhandla dem, om barnen kan somna. Sen har jag helt ärligt inte hunnit fundera så mycket över vad han ska hitta på för bus, har några på lager men inte helt klart. Ska fokusera mer på nissen när uppsatsen börjar bli färdig. Som sagt förhoppningsvis är den färdig under denna vecka. 
Hoppas ni haft en mysig dag! ❤️

Första advent

Vad har ni gjort idag? Vi har julstökat hela dagen, städat, myst och bakat lite till! Tyra hade gymnastik på förmiddagen men innan dess hann vi med både knäck och risgrynsgröt! Vi startade den traditionen förra året att till varje advent så startade vi dagen med att koka risgrynsgröt. 
 
Julmusiken har spelats hela dagen och vi har tittat på halva Sunes Jul. Och barnen har städat och fixat i sina rum. På eftermiddagen hann vi med lite saffransbullebak. Over all så har det varit en väldigt mysig första advent. Svärföräldrarna kom hit på fika medan ugnen gick varm. 






Har även pysslat lite med att torka citrusfrukter! Så mycket julkänslor just nu. Vill bara bli klar med min upsats nu så jag kan spendera all tid med julmys och pyssel! Detta är verkligen min favorittid på året! 



Oväntade planer

Tanken idag var en sak. Vi skulle plocka granris i skogen. Sen medan vi åt frukost så bestämde vi för att mina syskonbarn skulle komma hit medan min syster skulle handla julklappar. Mysigt tänkte vi med kompisar att leka med. Dom kunde uu få följa med ut i skogen också, eller så skulle vi eventuellt bara låta dem leka så kunde jag städa här hemma. Vi hann aldrig ut i skogen, barnen lekte så fint och jag hann städa och fixa. Vi bestämde oss för att baka pepparkakor istället!







När kakorna hade svalnat var det självklart dags att dekorera! Väldigt nöjda barn! 
Och väldigt fokuserade! 
Gos ❤️
Kusinerna var här längre än vi hade trott men det var himla mysigt! Jag och Lilly fixade kroppkakor till middag! Älskar när jag kan pyssla med ett barn i köket. 

Så duktigt så på att hjälpa till, min lilla kökshjälpreda!

Runt 18-tiden fanns det äntligen tid att sätta sig ner en stund. Och då har jag fortfarande disk kvar att ta i tur med.. Kanske fixar det ikväll, eller så får det vänta tills imorrn, jag är bra trött nu! Älskar dock intensiva dagar!