Äntligen lite mindre stress

Så himla skönt! Jag har varit stressad för mycket det senaste tiden då det varit mycket som har varit oklart. Jag var ju exempelvis på intervju i måndags, jag tyckte den gick sådär, det kändes liksom som att jag inte sa 'rätt' saker. Idag visade det sig att det hade gått helt okej. Jag fick jobbet! Så himla glad! Jag börjar lite lugnt på tisdag och kommer jobba, tisdag och fredag nästa vecka, sen tisdag-fredag veckan efter. Därefter börjar jag oficiellt den 17/1. Så himla pepp! Det är ett jobb på ett café vilket blir nytt för mig. Inte helt nytt eftersom vi hade en cafédel på jobbet som jag varit en del i. Men ändå. Det ska blir så himla spännande! 
Tyra fyller år snart så har känt att det är mycket kring det, planerande av kalas, både för släkt men även hennes kommande barnkalas. Jag tar examen den 23e och uppsatsen stressar mig sjukt mycket. Vi är inte klara än och vet ärligt inte ens om vi kommer bli det. 
 
Just nu skriver jag på uppsatsen och väntar på att mina smörgåstårtsbottnar ska jäsa. Det är en timme kvar ungefär innan den ska in i ugnen. 
 
Men förstår ni, jag har ett jobb! EN INKOMST! Jag är så lättad. Nu är det visserligen bara ett vikariat på 75% i cirka 3 månader. Men det är bra mycket bättre än att gå arbetslös. Kanska kan jag till och med plugga i vår, eller inte. vi får se.  Ville i alla fall bara uppdatera min lättnad över att bitarna börjar falla på plats och det känns inte så övermäktigt längre. Nu ska jag snart peta in smörgåstårtsbottnarna i ugnen och hoppas på det bästa. God blir den nog i alla fall! Gott nytt år på er!

Julafton 2021

Den här dagen. Jag kände lite igår kväll att jag liksom inte alls orkade. Men det är okej att bryta ihop ibland, visst? Ibland behöver man bara få bryta ihop och komma igen, det känns liksom bättre efteråt. 
Men julafton idag, det var himla mysigt ändå. Nissen hade flyttat ut imorse och lämnat pyssel till barnen. Tomten hade lämnat paket (som vanligt) och det var ett varsitt pussel. Tänkte att det kunde vara bra att pyssla med i väntan på att åka iväg till kusinerna. Precis som med allt den här hösten så hade jag planerat väldigt dåligt inför frukost och så.. men ja, vad gör man. Man löser det! Det blev varmchoklad med mini marsmallows till barnens stora glädje, slänge även ihop en skagenröra och kokade ägg och stekte baugetter i smör och olja så dom blev sådär gojsiga och frasiga och goda. Det blev en otroligt god frukost. Och vet ni vad det bästa är? Det finns kvar tills imorgon! 
Barnen har lekt och fixat på morgonen och vi har till och med hunnit med att pynta pepparkakshusen som jag tagit alldeles för lång tid på mig att färdigställa. Barnen var nöjda över det i alla fall. Strax innan 14 tiden åkte vi iväg till kusinerna med bilen full av julklappar. Sen var det full rulle. 
 
Klockan 15 var det Kalle, sen skulle tomten titta in runt 16.30 men han blev sen och hittade inte rätt. Så det blev en senare middag än planerat. Men efter middagen var det äntligen dags för julklappar. Som barnen hade väntat, men oj så mycket fina saker dom fått. Och vi vuxna med för den delen. Vi brukar inte köpa julklappar till varandra oftast, utan vi lägger mest fokus på att barnen ska få! Det är ju ändå barnens högtid. Efter klappar blev det efterätt och sen hann barnen leka en sväng till innan hemgång. Tror alla var väldigt nöjda. Även om jag var lite lagom trött i huvudet efter en hel dag med fem relativt högljudda barn. God jul !








En sån där kravlös dag

Idag har jag bott i min nya pyjamas idag. På riktigt. Har till och med gått till affären i den! Mysigaste, bästa, och vill typ köpa en till! En tunn, mjuk och skön bomullspyjamas! Guld!
 
 
 
Idag har Tyra haft gymnastikavslutning, och Arwid judo avslutning. Vi har städat hemma och fixat, Emil håller på och kaklar om en del av köket, där under fönstret som vi bytte för typ 1,5 år sedan. Men dagen har bara varit bra. Den har inte känts stressad och jag har bara tagit dagen som den har kommit. Tyra lekte med Mollie här efter gymnastiken och dom lekte jättesnällt, hittade på olika ramsor och så. Jag har städat och skrivit på uppsatsen. 
 
 
Gick till affären med Arwid och så hjälptes hela familjen åt med taco till middag. Jag skar grönsaker, Tyra stekte köttfärsen, Arwid och Lilly plockade av och torkade bordet och hjälptes sen åt att duka. Det blev liksom en mysig stund i köket med hela familjen. Älskar verkligen min familj och att få göra saker med barnen är verkligen det bästa! Barnen hoppade i ett bad medan jag plockde undan maten och sen avslutade vi kvällen med den försvunna diamanten, julmust och lite godis. Kunde inte haft ett bättre avslut! Älskar att göra saker hela familjen tillsammans, det är så himla viktigt <3 
 
 
Lilly somnade på soffan medan vi läste någon julsamlingsbok med både berättelser och sånger. En väldigt kravlös och mysig dag har det varit. Huset är delvis städat, det är lite lådor som ska ner i källaren och några gardiner som ska upp. Men nu har vi jullov, jag och dom minsta. Emil går på ledighet efter imorgon, han skulle egentligen jobbat sista dagen i fredags men var tvungen att vabba torsdag och fredag så han åker och jobbar imorgon. Tyra har julavslutning på tisdag och sen tar vi ledigt till januari! vilket också innebär att det är drygt 2 veckor tills Tyra fyller år. Måste verkligen börja planera kalas och så. Men hoppas ni haft en trevlig och mysig fjärde advent. Jag kunde inte önskat mig en bättre!