Vabb och halloweenpyssel

När det endå ska vabbas kan man ju lika gärna pyssla med fix till halloween, visst? Den här veckan är svår att få ihop då det är mycket runt om allt. Det är jobb, studier, barnens aktiviteter, mina aktiviteter, barnloppis på lördag med inlämning på fredag och så vidare.. Det är mycket att ha i huvudet och nu vabb på detta.
Lite av det som inte kommit upp i huset än och fortfarande ligger kvar i 'halloweenkartongen'.
 
Lilly är snorig men framförallt hostig på nätterna och har därför fått varit hemma både igår och idag. 
Perfekt vabb aktivitet medan jag pluggade. Dom satt och spelade den försvunna diamanten från 9-13.
 
Igår började vi pyssla med piñatas till nästa vecka. Vi kommer göra dom väldigt basic men tror ändå att barnen kommer vara väldigt stolta över att dom gjort sina egna. Jag håller tummarna för att dom ska hålla och så också, men vi får se! Det blir 4 små piñatas i olika former, halloweeninspirerat såklart! Jag tänkte typ spöken, pumpor och fladdermöss? Men en spindel skulle man ju kunna göra också. Vi la ner dom i källaren igår på torkning men dom var fortfarande lite blöta imorse så nu ligger de uppe istället där det är varmare. 
 
Till vår piñatas använde vi oss av:
 
Tapetklister
Ballonger
Tidningspapper
 
sen kommer vi även använda ståltråd och färg för att färdigställa dom. Ska bli spännande att se resultatet. 
 
Idag har vi påbörjat ett 'munkställ' i form av en fladdermus också, får se om det håller eller viker sig. Finns så mycket kul man kan fixa med till halloween.
Vi har inte pyntat klart ännu och vi har inte fått upp något spindelnät än så länge. Hämtade ut ett paket idag dock med plastglas, lite fler mumieljus och en fladdermus typ. Det fanns även lite annat med där.
 
Köpte även pumpor igår som vi eventuellt ska lägga fokus på imorgon. Alla barnen har en varsin att karva hur dom vill. Ska försöka uppdatera här hur resultatet blir! 
Väldigt nöjda barn med sina pumpor!

Städdag och halloweenfix

Halloween närmare sig med stormsteg och jag fixar inför de 3 festerna som bara är några veckor bort. Måste städa så fixar och rensar i hela huset samtidigt som jag pyntar. Barnen har varit hemma idag med så det har verkligen varit som att skotta i snöstorm. Huset ser likadant ut nu som imorse typ.
Vi var och inhandlade lite pumpor nu på kvällen  medan vi gick och lämnade sista inbjudningarna till barnens halloweenfester. Vet inte om jag är mest taggad på vuxenfesten eller barnens. Jag kände mig mycket mer peppad förra veckan dock. Nu känner jag mest stress. Stress över att vi snart är där. Stress över att saker kostar mer än jag vill. Stressen över att man vill att allt ska bli perfekt liksom. 

Sen jobbar jag flera dagar i veckan + studierna på heltid. Och vi har inga små uppgifter just nu, så livet går i ett så att säga. Hinner inte riktigt andas och landa, det är nog det som stressar mig mest, att det inte blir några pauser. 

Det har hänt mycket sedan jag uppdaterade senast samtidigt som det inte har hänt något alls. Ska försöka uppdatera oftare men ibland räcker timmarna på dygnet inte till. Jag är i alla fall super pepp på att börja pynta inför halloween. Älskar pynt. Älskar myskänslan som infinner sig i ett pyntat hus. Tror barnen uppskattar det med, hoppas i alla fall det.

Men det som är jobbigast just nu är alla projekt som står på is. Tyras rum som behöver tapetseras, tvättstugan som ska fixas klar.. det är snart jul och allt fix inför det. Hösten går i ett precis som vanligt. Hinner inte alls med! Snart börjar SA2 också och det är sista kursen på utbildningen. Det har alltså snart gått 4,5 år sedan jag började studera, helt galet. Var tog tiden vägen?

Mitt första föräldramöte

Idag var jag på mitt första föräldramöte. Galet. Kände mig otroligt gammal även fast jag inte är det. Det var ett föräldramöte rörande Tyras gymnastik, och ena tränaren var lika gammal som mig så kände att jag i alla fall hade någon i samma ålder. Hehe. Men det är nu det börjar, början på slutet, eller?
 
Hade världens bästa svärföräldrar som agerade barnvakt och chaufför idag för att vardagen skulle gå smidigare. Verkligen så tacksam! Barnens farmor var hemma med dem och deras farfar skjutsade mig till föräldramötet samt hämtade mig och Tyra när det var slut. Så himla snällt! Och jag hade inte kunnat delta om det inte varit för deras hjälp. 
 
Emil är borta ikväll och jag var all for it tills nu, när jag sitter här ensam och inte vet hur jag ska bete mig. Barnen somnade snabbt, tog bara 15 minuter från att de låg i sängen. Men detta är första gången Emil är borta över natten sen vi träffades för snart 9 år sen. Alltså, första gången utan mig. Känns lite skumt. Men jag har satt på en serie och ska väl slötitta på det tills jag blir trött nog för att gå och lägga mig. 
 
Idag har jag hunnit med att komma ikapp med tvätten och disken i alla fall och det känns skönt. Känns som att jag nämner detta i varje inlägg jag skriver. Men en stor del av vardagen kretsar kring tvätt, disk och städ tråkigt nog. Lilly är hemma och sjuk och kommer säkerligen  vara det hela veckan. Men jag kommer vara hemma med henne alla dagar förutom torsdag för då ska jag jobba.
 
Föräldramötet var väldigt informativt och intressant idag och jag lärde mig några nya saker. Såsom att jag inte behöver tänka på att anmäla Tyra till gymnastiken nästa termin för nu ingår hon i truppen och då behöver man tydligen inte slåss om en plats på samma sätt som tidigare. Himla skönt tycker jag. Hoppas hon fortsätter med gymnastiken länge, hoppas hon tycker att det är kul länge. Men vi får väl se, tiden får utvisa vad som händer och sker! Vi fick information om att de förmodligen kommer genomföra en tävling nästa termin, så spännande!