Äntligen över

Som jag har stressat över den här tentan, det har liksom känts som att hela utbildningen står på spel, och delvis så är det ju sant. Måste klara tentan för att få ta examen i januari och det vill man ju. Men fick reda på när jag var på tentan att det eventuellt kommer finnas en sista möjlighet och det kändes ändå lite bättre då. Men jag hoppas självklart att jag klarar den nu den här gången, även om det sällan brukar gå bra när det känts helt okej bra att skriva den så vi får väl se.. Får förhoppningsvis svar denna vecka. Förra gången när hela klassen skrev den så skrev vi den på måndagen och hade svar redan på onsdagen. Nu var vi typ 5 som skrev så hoppas det går snabbt att få ett resultat.
Morgonen började inte så värst bra. Jag hade ändå helt okej med tid på mig mellan tågets ankomst och bussens avgång, cirka 10 minuter. Problemet var att jag satt mig på fel buss. Så gick av första hållplatsen och sprang tillbaka till tågstationen för att hoppa på nästa buss. Jag hann. På minuten. 
 
Väl framme vid tentamenslokalen så kom jag inte in. Mitt namn fanns inte med på listan. Fan. Jag orkar inte ännu mer stress i denna redan stressfyllda situation. Det var inte bara jag som inte stod med. Det fanns ingen lista för matte 3 4-6, så där stod vi och väntade med våra godkända anmälningar som vi fått bekräftelse på. Vi dubbelkollade till och med dag och tid och plats så det inte var fel. Det löste sig i alla fall för det fanns tentor till oss, det var bara listan som var borta. När vi hade kommit en bit på vägen så hade dom hittat listan men då hade det ju redan löst sig så det var egentligen sak samma. 

Tentan kändes bättre än förra gången eftersom jag skrev på alla frågor, vet att det är några jag inte har rätt på men tänker att jag förhoppningsvis ändå kan skrapa ihop tillräckligt med poäng för att få godkänt. Håller alla tummarna just nu! Nu är det över i alla fall for now, och nu kommer allt fokus ligga på uppsatsen. Ändå väldigt pepp på den, tycker om att skriva uppsatser, det är liksom lite lugnande och man får grotta ner sig i olika ämnen som intresserar än. Man kanske skulle ta och bli forskare eller något. Det kommer förmodligen aldrig hända, men jag tror jag skulle kunna vara duktig på det, att grotta ner mig i ett ämne och undersöka, himla kul är det i alla fall. Nu är jag dock stressad över hur jäkla fort tiden går och sen jobbar jag ju ett par dagar i veckan också. Förra gången satt jag hemma hela dagarna och skrev på uppsatsen så det gick väldigt fort att komma upp i sidantal och sista veckorna satt vi mest och finslipade. Tror inte vi kommer vara där den här gången. Men vi ligger bra till än så länge så det blir nog helt okej tidsmässigt. Så länge vi är klara någon vecka innan jul så är jag nöjd.



Stress och ångest blandad lycka

DENNA VECKA. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Låta ångesten ta över eller bara fokusera på det positiva i min vardag istället. Fokusera på det positiva låter ju som ett givet svar på den frågan, eller hur?
 
Denna vecka är det ganska mycket stress och ganska mycket som står på spel. Jag jobbar inte alltför mycket men det är endå mitt happy place så jag är där mer än gärna. Där känner jag inte av stressen jag har runt mig på samma sätt som om jag skulle sitta hemma. Jobb enbart två dagar denna vecka, kanske tre, det var ett beslut jag tog förra vecka. Varför? Jo för att vi håller på att skriva på vår uppsats och behövde lägga fokus på den igår. Imorgon har vi första handledningstillfället så har en del att fixa med inför det.
 
Jag har mattetenta på lördag. Alltså, det är tentan som kommer avgöra om jag tar examen eller inte. Förstår ni pressen jag känner just nu? Prestationsångesten över att jag MÅSTE klara den här tentan nu denna vecka. Det finns ingen till chans innan examen. Ingen. Och klarar jag den inte får jag inte ta examen förrän gud vet när.
 
Sen får vi inte glömma att jag nervöst väntar på besked från ett jobb som jag varit på intervju för. Där får jag svar senast i början av nästa vecka. Får en liten klump i magen när jag tänker på det, stressblandad ångest eller något liknande. Så otroligt spännande också. Det står dock mellan mig och en till och förmodligen blir det den andra personen som får det. Men detta har endå varit en upplevelse. Jag har varit på min första ever anställningsintervju, eller ja, jag var det i måndags förra veckan. 
 
Ska leta forskning till vår uppsats nu, och sen avsluta kvällen i soffan, nerbäddat under ett väldigt varmt och gosigt täcke. Jag intalar mig att nästa vecka blir lugnare, nästa vecka blir mindre stressfull. Men blir det så? Jag försöker intala mig det i alla fall även om jag innerst inne vet att jag kommer hålla mig sysselsatt precis hela hösten och förmodligen inte ha några lugna stunder alls. Men det är ju lite så jag lever mitt liv också, fullt upp. Men det är ganska skönt ibland också. När man alltid har saker att göra behöver man inte planera och tänka så mycket. 
 

All in på halloween

Nu är den över, helgen som både barnen och jag väntat på! En helhelg i halloweenanda. Först var det Arwids halloweenfest mellan klockan 15-17 i fredags. Sen var det Tyras mellan 17.30 - 19.30.
 
Jag hade så mycket planerat, så mycket jag ville hinna med men fick inse att det inte var möjligt i år med jobb, och uppsatser och allt annat runt omkring. Hade ju även deadline på sista uppsatsen på svenskkursen i fredags. Skickade dock in den redan i torsdags bara för att kunna ha tid att förbereda.
Vi hann baka diverse kakor, jag hann fixa mat till Tyras halloweenfest, det blev verkligen inget avancerat. Det fick bli det jag hade tid med helt enkelt. Nästa år hoppas jag verkligen på att hinna mer. Jag vill så himla mycket hela tiden och då känns det lite som ett misslyckande när man inte hinner med.
'mögliga' karamellpopcorn! Knappt någon som vågade smaka när jag sålde in dom som mögliga popcorn som jag poppat för 3 månader sen. Hehe. '
Jag tror och hoppas att barnen var nöjda med sina fester i alla fall. OCH till allas stora förvåning så höll våra piñatas! ALLA, helt galet! Var helt inställd på att dom skulle gå sönder när jag lagt i godis, men inte då.
Här är dom! De 4 kompisarna. Nästan lite tragiskt att dom inte finns kvar längre. Eller jo, mumien hade vi inte sönder, den kommer nog få agera dekoration nästa år!  Får se om vi gör några nya piñatas nästa år också, det är ju ett tag kvar dit. Och vilken skillnad det var på festerna. Arwids kompisar var nöjda med att mest leka, ville inte riktigt göra något uppstyrt. Så det blev fika, musik och så fri lek, med piñata som avslut. 
Marshmellowsspöken och frankenstines, 'kattbajs', och löständer!
Munkmonster, screamkakor, spöken och dödskallar.
 
 
Hela ligan <3
Avslut, (vi flyttade kön ganska snabbt)
 
Flickorna åh andra sidan. Där startade vi med middag, över till lek, sen fika, dansstopp, lek, hela havet stormar, och fri dans igen för att avsluta med piñata där med! Jag tror och hoppas att alla hade det roligt. Jag var faktiskt inte sådär överdriver slut som jag hade räknat med att jag skulle bli efter konstant ljud i 5h i streck. Vi hann nästan pynta klart men inte riktigt.. Fortfarande saker som inte kom fram, men då har vi det till nästa år istället! 
Det blev en vegetarisk orm, korvfingrar (veg + vanliga), grönsaker + dipp, halloween quesedillas och häxbål till middag
Sen ett liknande fikabord som pojkarna hade
Hoppas verkligen detta blir en tradition! Vet dock inte om jag kommer vilja ha 3 fester? Kanske att man kan ha det olika dagar då. Det är svårt att hinna preppa saker på en halvtimme mellan festerna. Jag tänker alltid att det är tillräckligt med tid men det visar sig alltid vara för lite. Och jag lär mig aldrig.