Jobb, jobb och mera jobb

Kan man jobba för mycket? Kanske inte. Den här veckan har jag varit ovanligt trött på eftermiddagarna och inte alls haft någon ork till att jobba flera timmar på kvällarna hemma. Jag har självklart jobbat lite, men inte som tidigare veckor för jag har helt enkelt inte orkat. Nya tag nästa vecka och så hoppas vi på ny energi. Vet inte om det är vädret som gör det, förmodligen, vädret och mörkret.
 
Det är mycket att göra som ny lärare i en klass. Sen även som en förstagångs klasslärare. Känner mig lite överväldigad ibland och att jag inte vet hur jag ska klara av det. Yrket är svårt och lärorikt och väldigt roligt, men även väldigt påfrestande och stressfullt i perioder. Jag går med en konstant känsla att jag borde gjort mer, jag borde förberett mer och tagit mer tid till planering. Tyvärr finns inte den tiden och det är därför jag går med den konstanta känslan av misslyckande. Jag vill göra så mycket hela tiden men tiden finns inte, det är verkligen en bristvara.
 
Planeringstiden går åt till konflikthantering vilket gör att det blir mer jobb att göra hemma. Har även konstant dåligt samvete för att Lilly behöver gå så långa dagar, måndag - torsdag 7.30 - 16.30 OFTA. Vilket resulterar i trötta barn och trötta föräldrar. Vet inte hur man tacklar det rikitgt. Vet dock att det är en period i början som kräver de här långa intensiva dagarna och att det blir lättare när man jobbat ett tag. Men det innebär inte att det känns mindre jobbigt när man är i det.
 
Men ta hand om er! Fredagar kommer vara mina 'heliga' dagar med barnen, ingen får röra dom. Det är då vi har tid för varandra på riktigt. Ingen övertid och inget extra jobb på fredagar. Det tar jag på helgen istället. 
 
Kram på er.