Halloween

Jag ÄLSKAR högtider! Älskar att få pynta och pyssla med barnen. Idag har vi städat. Vi har sminkat oss trots att vi bara kommer vara hemma. Vi har lagat lite "läskigt" fika och lite "läskig" mat. Vi har pysslat och ritat. Och vi fortsätter på detta spår imorgon. Jag ska göra spindelnät i barnens fönster av filmjölk, antingen imorgon eller någon dag nästa vecka. Vi ska pynta Arwids och Lillys rum med spindelnät så de också får känna sig delaktiga i pyntandet. Det har mest blivit pynt nere än så länge, och lite i Tyras rum.
Arwid och Lilly ville sminkas till katter så jag försökte ordna det. Tyra skulle på halloweenfest så hon skulle vara häxa. Och jag drog på mig mitt face på ca 1 minut så vi fick gäster mitt i sminkandet. Ska lägga ner mer tid på utseendet tills nästa helg. Förutsatt att jag hinner förra året gjorde jag inte det 😬
Fixade lite scones till frukost 
Så söta så! 
Fixade en nu pumpa.. #4
En äppelpaj innan gräddning
Färdig! 
En snabb sminkning r gästerna dök upp! 
Hon som skulle iväg på fest ❤️
Fina hon! 
Hur söt är hon inte? 

In i ugnen 
Dags att äta! 

Tanken var efterrätt idag också men vi sparar den tills imorgon ☺️ eller så sparar vi det till nästa helg när barnen har halloweenfest. Tanken var en marängswish i form av en hjärna. Med lite hemmagjorda maskar, marängspöken, och diverse frukter ☺️ tänker göra det lätt för mig på Arwids fest då de inte kommer vara så många! Längtar tills lästs helg! Sen ska halloweenpyntet bort och julen kan gå smyga sig in 😍😍








Taggar: #halloween, #halloweenmat, #halloweenmys, #högtid, #läskigmat, #mys;

Början till en förkylning

Vi tar lite i taget i städning här hemma. Idag har varit en seg dag då jag börjar känna mig förkyld med ont i halsen och seg i huvudet. Därför fick jag även hoppa över träningen idag. Som plåster på såren kom idag mina nya träningskläder dock, och jag är helt kär i dem! 

Vi har hållit oss inomhus för det mesta idag, pysslat, städat, laminerat i massor. Känns som att vi har ett stående tema på våra hemmadagar. Men idag har vi ändå lagt vikt på att städa igenom köket och laminera och rensa gamla teckningar. Barnen har pysslat med ansiktsmålning och forsatt måla på pysslet de började med igår. 
Lunch på filt i vardagsrummet! Barnen önskade pannkakor igår så jag lovade att fixa det idag. 
Tyra har sminkat. 

Jag känner mig mest trött just nu dock. Behöver skriva klart den sista skrivuppgiften för VFU-kursen ikväll. Måste bara börja läsa kursllitteraturen så jag hittar några relevanta källor. Men innan jag fortsätter med pluggandet så vill jag bara tipsa om den superenkla middagen jag slängde ihop idag! 
Nachoplåten!
Innan den åkte in i ugnen! 
Den färdiga plåten! Så himla gott! Och så himla enkelt! Tips tips! 




Höstlovsmys

Idag har vi hållit igång hela dagen jag och barnen. Tyra och Lilly vaknade tidigt imorse så ingen sovmorgon bara för att det är lov blev det heller. Men det gjorde inget. Efter frukosten så gick vi till affären för att köpa picknick så vi kunde gå iväg till Tiptoppen för att grilla och leka i skogen. Det blev så bra. Vi har handlat och gått iväg när klockan var 9, så vi åt lunch ute. Grillade korv och marshmellows, vi hade gifflar och lussekatter. 
 
Efter ett par timmar utomhus var vi nöjda och gick hem för att pyssla istället. Pyssla är väldigt mysigt och uppskattas väldigt mycket av barnen MEN det kräver ju väldigt mycket städning också. 
Vi har dock hunnit både städa och pyssla och myst. Vi har dansat till disneymusik hela dagen. 
Det perfekta avslutet på den här dagen blev en film Från månen och tillbaka som jag började titta på med Lilly och Arwid. Lilly somnade dock för nästan en timme sedan. Men den är väldigt bra, så SE DEN! Den finns på netflix.