Så vi bakade en väldigt god rabarberkaka med havresmul och kardemumma igår. Här kommer receptet jag använde mig av.
Sockerkakan
4 stycken ägg
4 dl socker
200g mjölkfritt margarin
2 tsk mortlade kardemummakärnor
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
Rabarber till garnering, ca 7 dl delade, (det ska täcka en långpanna).
Havresmul
50g mjölkfritt margarin
1/2dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
1/2 dl vetemjöl
1,5-2 dl havregryn
Gör såhär:
1. Smörj kanterna på en långpanna med mjölkfritt margarin och lägg ett bakplåtspapper i botten.
2. Dela rabarbern i centimeter stora bitar.
3. Vispa ägg och socker pösigt!
4. Smält smöret på medeltemperatur i en kastrull!
5. Blanda alla torra ingredienser, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
6. Blanda alla ingredienser till havresmulet i en kastrull, koka upp under omrörning och ta av från plattan.
5. Häll i det smälta smöret, kardemumman och mjölblandningen i ägg och sockersmeten blanda på medel-, låg fart tills du har en slät smet.
6. Häll smeten i långpannan och tryck ner rabarbern och smula över havresmulet.
7. Grädda på 200° varmluft i cirka 15-20 minuter. Stick med en tandpetare för att kolla om kakan är klar.

Kakan innan gräddning

Kakan precis uttagen ur ugnen

Är och njut!